Lund City

Brown Bag Lunches: Konstnär Gunilla Klingberg

Välkommen till Brown Bag Lunches, samtalsserien på Skissernas Museum där vi fördjupar oss i det som är museets kärna – den kreativa processen! Tillsammans med spännande och inspirerande gäster med olika bakgrund försöker vi nyfiket förstå hur deras kreativa processer ser ut. Och under tiden kan du njuta av en god lunch från restaurang och café På Skissernas.

Säsongens sista Brown Bag Lunches gästas av konstnär Gunilla Klingberg vars stora utställning just nu visas på museet. Här presentera två storskaliga gestaltningar för urbana miljöer i Stockholm: Virvelvind (2021) för Sergelpaviljongens fasad vid Sergels torg och Den röda tråden för Nya Slussens bussterminal i Katarinaberget, som invigs 2025. Men Klingberg har också skapar nya verk av material som hon har sparat från den konstnärliga processen och anpassat till museets utställningssalar. Under årets kulturnatt utfördes hennes verk Spirit of the Woods på trottoarerna mellan Skissernas Museum och Botan. På tågstationen Triangeln hittar du hennes tredelade verk Vardagslivets mönster från 2010.

Läs mer om Gunilla Klingberg och hennes utställning. 

Samtalet leds av författare Paola Pellettieri.

Dagens lunch är: Blomkål med mandel, ostkräm, bondböna och krusbär

Insläpp: 12:00
Samtalet startar: 12:15

Du kan förköpa din plats till säsongens Brown Bag Lunches i museets entré.

Entré: 100 kronor (Inga rabatter eller årskort gäller för detta arrangemang). En vegetarisk lunch från restaurang På Skissernas är inkluderad i priset.

Missar du ett samtal så kan du alltid lyssna i efterhand då samtalet publiceras som en podcast veckan efter samtalet på museet. Sök efter ”Skissernas Museum” där poddar finns!

Datum, Tider, Plats

Tisdag 3 december 2024, kl 12:15

Om 42 dagar
Visa fler tider...
  • Skissernas Museum
  • Lunds Universitet/ Skissernas Museum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.