Lund City

Fores(t)empest – en Shakespeare teaterupplevelse och sagopjäs

Svensk/franskt gästföreställning

Fores(t)empest en pjäs av Mariana Araoz

Fores(t)empest är en helt ny pjäs baserad på Shakespeares Stormen, inspirerad av nordisk och argentinsk folksaga, med sju handplockade svenska/ internationella skådespelare/dansare som skapar en koregraferad teaterberättelse och pjäs om makt, magi och äventyr. Fores(t)empest tar med publiken på en dramatisk resa mellan land och hav, med hjälp av Shakespeare, latinamerikansk traditionell saga och modern text blandad med dockteater, mim, fysisk teater, sång och dans, för att skapa en folksaga om vår tid.

Är ni en skola? Det finns möjlighet att bjuda in regissören till din skola för att berätta om föreställningen och sagoberättarteaterformen plus hennes egen dramametod ©In- Balance Method. Kontakta oss.

Rekommenderad för alla åldrar men från minst 10 år uppåt.

Föreställningen är ett franskt/svenst gästspel av Trans Mission Research Sverige. Efter att framgångsrikt ha regisserat bland annat den kritikerrosade Lady MacBeth på Skillinge Teater 2022 återvänder den fransk-argentinska teaterregissören Mariana Araoz till Sverige med denna hennes nyskrivna originalpjäs Fores(t)empest.

Pjäsen har en fransk kreativ ledning och en stark svensk ensemble med 7 skådespelare/dansare på scen:
Nils Peder Holm, Pelle Hanaeus, Boel Marie Larsson, Vanessa Poole, Nidia Martinez Barbieri, Corrado Di Lorenzo, Emilie Strandberg

Om pjäsen
Följ berättelsen om Miranda, själv fångad på en nästan öde ö, med en övermodig far Prospero och en dyrbar bärnsten, när hon överlägger mellan 2 prinsar – där en av dem heter Prins Caliban. Skuggad av en kör av healers, ledda av andens magi Ariel, följ Miranda under vågorna där hon möter ett alter ego Anahi, fångad i ett träd på den förorenade havsbotten under de senaste 500 åren…

Inspiration
Fores(t)empest spelas på svenska med inslag från flera andra språk.
Föreställningen bygger på flera inspirationskällor, bland annat den högt aktuella boken The Deep. Föreställningen ger publiken en berättelse om drunknade slavar och självbefrielse, visar en maktkamp mellan natur och konst och är samtidigt en nytolkning av Shakespeares Stormen från ett feministisk och miljövänligt perspektiv.
Pjäsen är designad att vara en visuell upplevelse med text och dialog som tilltalar alla i publiken, oavsett språk eller ålder.

Regissören Mariana Araoz är en världshyllad teaterregissör och dramapedagog med bas i Paris och Malmö, gästprofessor i scenisk gestaltning och mask på Teaterhögskolan Malmö. Hon är en framgångsrik teaterregissör, dramapedagog och pjäsförfattare som jobbar internationellt med egen teaterlab och egen scen i Paris, den nyöppnad La Maison d’Equilibre.

Bakom henne har Mariana 30 års erfarenhet inom dockteater och maskteknik på scen, plus 15 års erfarenhet av att forska inom genus och teater och teater som en form av dramatisk social engagemang. Mariana har skapat sin egen framgångsrik teatermetod att använda på scen, hennes ©In- Balance Method som skapar maktbalans och samspel mellan alla skådespelarna på scen och bygger på elementen från mim, dockteater, kabuki teater och dansvärlden. Denna metoden används flitigt under uppsättningen Fores(t)empest.
Fores(t)empest spelas med stöd från: Lundskommun. Region Skåne, Collectif Masque, French Cultural Council, Skillinge Teater, Stenkrossen. Och i samarbete med Visit Lund AB samt www.ticketmaster.se

Biljetter:
Skolor bokar genom oss på TMR Sverige för att diskutera möjligheter och får rabatt på biljettpriset genom att maila:
vanessa.poole@telia.com
Eller ringa: 0706001850

Den allmänna publiken köper biljetter på ticketmaster.se eller genom att ringa till Visit Lund på 046-131415 vardagar kl 11-15.

Ev. kvarvarande biljetter säljs i entrén till Stenkrossen på föreställningsdagen. Endast swishbetalning på plats på Stenkrossen.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Pris: 70 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2025
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.