Detta är en mini-kurs för dig som är mellan 12 och 18 år och vill lära dig grunderna i att fotografera.
Du lär dig använda kamerans funktioner så du kan ta bilder mer än i autoläget. Med kunskap om komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du möjligheterna att få ett bra resultat – oavsett vilken kamera du har.
Med rätt inställningar kan du ta de där svåra bilderna som snabba rörelser, i sämre ljus, med bra djup i bilden och inte minst med en bättre bildkomposition. Vi går igenom grundreglerna i bildkomposition och varför en del bilder blir bättre än andra. Teori om vanliga begrepp som megapixlar, upplösning och olika filformat. I små arbetsgrupper övar vi på de olika momenten.
När och var:
Detta är en mini-kurs som pågår under två eftermiddagar onsdag 19 juni och torsdag 20 juni kl: 13.00-15.15.
Vi håller till i Medborgarskolans lokaler på Bangatan 6 i Lund, mitt emot centralstationen.
Material
Glöm inte att ta med dig din en mobil med kamera, digitalkamera eller en systemkamera och tillhörande instruktionsbok.
För vem?
För dig som är mellan 12-18 år och vill lära dig grunderna i att fotografera.
Denna kurs är kostnadsfri men anmälan krävs.
Anmälan
När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse via e-post.
Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.