Lund City

Mikrobiell jordbruksrevolution

Med hjälp av mikroorganismer kan man skapa produkter som är identiska med kött, mjölk och ägg, utan att djur är inblandade i produktionen. Det har beskrivits som den största förändringen av människans matproduktion på 12 000 år. Sociologen och matforskaren Tobias Linné dyker ner i visionerna om hur mat producerad av mikroorganismer kan förändra såväl människors ätande, som jordbruket som vi känner det och i förlängningen hela livsmedelssystemet. Hur kan ett skifte till mikrobiellt odlad mat se ut? Vilka utmaningar finns? Arrangeras i samarbete med Lunds Naturskyddsförening och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet som en del av vårens miljöprogram. Fri entré, ingen föranmälan.

Datum, Tider, Plats

Onsdag 19 mars 2025, kl 18:00

Om 58 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds stadsbibliotek
  • Lunds stadsbibliotek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2025
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.