Anpassa samtyckesinställningar

Vi använder cookies (kakor) för att hjälpa dig att navigera effektivt och utföra vissa funktioner. Du hittar detaljerad information om alla cookies under respektive samtyckeskategori nedan.

De cookies som är kategoriserade som ”Nödvändiga” lagras i din webbläsare eftersom de är nödvändiga för att möjliggöra de grundläggande funktionerna på webbplatsen.... 

Alltid aktiv

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Inga cookies att visa.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Inga cookies att visa.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Inga cookies att visa.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Inga cookies att visa.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Inga cookies att visa.

Lund City

Resilient food production

Sweet potato – a novel crop for resilient food production.

Scandinavian countries are predicted to experience higher temperatures and higher sea levels, leading to loss of arable coastal land. While this future scenario may seem bleak, it offers an opportunity to diversify the crops grown in the region, by introducing for example sweet potato, a crop with no natural pests in Sweden.

Welcome to a seminar about introducing sweet potato in southern Scandinavia, a root that is rich in vitamin A, vitamin C, potassium, fiber, and zinc. Researcher Nélida Leiva Eriksson will present her research to use gene editing to investigate the genetic mechanisms of cold tolerance in sweet potatoes to improve its adaptation to Scandinavia. The results will contribute to a diversified, resilient and climate-adapted agriculture in southern Scandinavia.

Föreläsare är Nélida Leiva Eriksson, Associate Professor at the Division of Biotechnology, Lund University. Föreläsningen ingår i serien Crafoords vetenskapsluncher.

Arrangeras i samarbete med Lunds universitet och Crafoordska stiftelsen. Fri entré, ingen föranmälan.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Lunds stadsbibliotek
  • Folkbiblioteken i Lund, Lunds universitet och Crafoordska stiftelsen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2025
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.